Kunst in Kasteel 2023

Expositie • 8e editie • 9 + 10 december

We zijn alweer druk bezig met de organisatie van de 8e editie van Kunst kasteel Bemmel. Vorig jaar bezochten meer dan 2000 kunstminnende bezoekers de expositie op deze prachtige locatie; het Kasteeltje ‘De Kinkelenburg’. Organisator/curator Eelko van Iersel is momenteel bezig met de selectie van de kunstenaars.

Het weekend van 9 & 10 december 2023 bent u welkom bij de 8e editie van ‘Kunst Kasteel Bemmel’. Het kasteel is van 11.00 – 17.00 uur opengesteld voor het publiek. 13 kunstenaars tonen hun nieuwste werken. Laat u verrassen door de verscheidenheid van de kunstwerken. De werken brengen zowel de schoonheid van kunst in beeld, als de eigenheid en de ziel van de maker. Bij de samenstelling van deze expositie is geselecteerd op vakmanschap, creativiteit en uniciteit. Naast schilderijen, sieraden en fotografie vindt u bij ons beelden in diverse materialen en technieken: keramiek, hout, glas, brons en steen. Half november worden de deelnemende kunstenaars bekend gemaakt.

Feestelijke opening

Zaterdag 9 december wordt de expositie, om 15.00 uur, feestelijk geopend. De burgemeester van Lingewaard, mw. Nelly Kalfs zal de opening verrichten met een welkomsttoespraak. Waarbij u onder het genot van een drankje en hapje kunt genieten van deze expositie.

Mevr. Kalfs, burgemeester van de gemeente Lingewaard

Een kunstwerk, een object, een sieraad: eigenlijk alles inclusief het leven is in permanente staat van ontwikkeling. De kunst van het leven, het is een dynamisch proces van constante groei en degeneratie, vanuit leegte naar vorm en weer terug naar leegte. De ontwikkeling en totstandkoming van kunst is moeilijk te verbeelden. Hoe de kunstenaar zijn/haar gevoel of idee omzet naar vorm of product is vaak niet te zien, maar wel te vragen. De kunstenaars zijn allemaal aanwezig op zaterdag 10 en zondag 11 december.

Locatie

Kasteel de Kinkelenburg | Kinkelenburglaan 1, 6681 BJ Bemmel

Sponsoren

Dank aan onze sponsor: K3

Dank aan onze sponsor: Willems Verspreidingen

Organisatie

Dit evenement wordt georganiseerd door kunstenaar en cultureel ondernemer Eelko van Iersel. Met dank voor de samenwerking met de Ondernemers Vereniging Bemmel, die op zondag 10 december een enerverende kerstmarkt organiseren in de dorpskern. En met dank voor deze fantastische locatie van de Gemeente Lingewaard.


Advertisement

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s