EXPO-2017


EXPOSITIE
Het weekend van 9 & 10 december 2017 exposeerde 13 kunstenaars hun mooie kunstwerken in Kasteel de Kinkelenburg. Het kasteel was van 11.00 – 17.00 uur opengesteld voor het publiek. De bezoekers hebben zich laten verrassen door de verscheidenheid van de kunstwerken. De werken brengen zowel de schoonheid van kunst in beeld, als de eigenheid en de ziel van de maker. Bij de samenstelling van deze expositie hebben wij geselecteerd op vakmanschap, creativiteit en uniciteit. Naast schilderijen, sieraden en fotografie vindt u bij ons beelden in diverse materialen en technieken: keramiek, glas, brons en steen.


Camerawerk: Wil Gipman

LET IT SNOW!
Door de sneeuw en ‘code oranje’ waren er beduidend minder bezoekers dan vorige edities van dit kunstevent. Degene die zijn geweest waren blij verheugd over de kwaliteit en de samenstelling van de verschillende kunstwerken. Het was een mooi team: de exposanten en de vrijwilligers die mee hebben geholpen. Veel kunstenaars hebben mooie kunstwerken kunnen verkopen. Ondanks de lage opkomst hebben we de beste verkoop gehaald in de afgelopen 4 edities van Kunst in de Kinkelenburg. Dus we kunnen -ondanks de weersomstandigheden- spreken van een succes!

KUNST KOPEN
Mocht u niet hebben kunnen komen (door de weersomstandigheden) dan krijgt u een mooie indruk door de fotopresentatie en de filmpjes. Mocht u nu een werk voorbij zien komen waar u meer over wilt weten of wellicht wilt aanschaffen dan kunt u contact opnemen via deze link.

FEESTELIJKE OPENING
De heer Louis du Pré (voorzitter Ondernemers Vereniging Bemmel) opende zaterdag 9 december, om 15.00 uur, de expositie met een welkomsttoespraak. Singer/Songwriter Kris van Son speelde de sterren van de hemel.

Fotografie: Lianne van Vonderen

This slideshow requires JavaScript.

Fotografie: Lianne van Vonderen

This slideshow requires JavaScript.

Fotografie: Wil Gipman

This slideshow requires JavaScript.

Fotografie: Wil Gipman

This slideshow requires JavaScript.

Een kunstwerk, een object, een sieraad: eigenlijk alles inclusief het leven is in permanente staat van ontwikkeling. De kunst van het leven, het is een dynamisch proces van constante groei en degeneratie, vanuit leegte naar vorm en weer terug naar leegte. De ontwikkeling en totstandkoming van kunst is moeilijk te verbeelden. Hoe de kunstenaar zijn/haar gevoel of idee omzet naar vorm of product is vaak niet te zien, maar wel te vragen. De kunstenaars zijn allemaal aanwezig op zaterdag 9 en zondag 10 december.

Kasteel de Kinkelenburg | Kinkelenburglaan 1, 6681 BJ Bemmel

KUNSTENAARS 20017

Fons Uytdehaag

Jan van Strien

MUS atelier Marjanke de Bruijn

Natasja van den Eng

Ineke Snoek-Terlouw

Marianne Hoedemaekers

Eelko van Iersel

Marjo Wiltingh

Eric Kellerman

Deodaat Visser

Silvia Wientjes

Ruud Zweypfenning

Carla Dijs

Kerstmarkt
‘De Ondernemers Vereniging Bemmel’ organiseert jaarlijks een traditionele kerstmarkt in het centrum van Bemmel. Deze kerstmarkt vindt plaats op zondag 10 december van 11.00 tot 17.00 uur. De sfeervolle kramen tonen verschillende ambachten, culinaire stands ‘Proef Bemmel’ en er zijn een aantal muzikale optredens gepland tijdens deze middag. Het startpunt van dit ‘event’ is in kasteel De Kinkelenburg, waar 14 professionele kunstenaars hun werk tonen en verkopen. Marjo Wiltingh (kunstenaar én eigenaar van Zepplinn in Doornenburg) en Eelko van Iersel (kunstschilder én eigenaar van galerie Zeven Zomers in Nijmegen) zijn gevraagd door de ‘De Ondernemers Vereniging’ om deze kunstexpositie voor de vierde keer te organiseren in het kasteel. Het belooft wederom een zorgvuldig samengestelde expositie te worden met voor ieder wat wils…

Advertisement