Kunst in Kasteel 2020

Expositie • 7e editie

Het weekend van 12 & 13 december 2020 bent u welkom bij de 7e editie van ‘Kunst Kasteel Bemmel’. Het kasteel is van 11.00 – 17.00 uur opengesteld voor het publiek. Laat u verrassen door de verscheidenheid van de kunstwerken. De werken brengen zowel de schoonheid van kunst in beeld, als de eigenheid en de ziel van de maker. Bij de samenstelling van deze expositie is geselecteerd op vakmanschap, creativiteit en uniciteit. Naast schilderijen, sieraden en fotografie vindt u bij ons beelden in diverse materialen en technieken: keramiek, hout, glas, brons en steen.

Opening zaterdag 12 december

Wij nodigen u van harte uit voor de feestelijke opening van deze expositie. De expositie wordt geopend op zaterdag 12 december, om 15.00 uur.

Een kunstwerk, een object, een sieraad: eigenlijk alles inclusief het leven is in permanente staat van ontwikkeling. De kunst van het leven, het is een dynamisch proces van constante groei en degeneratie, vanuit leegte naar vorm en weer terug naar leegte. De ontwikkeling en totstandkoming van kunst is moeilijk te verbeelden. Hoe de kunstenaar zijn/haar gevoel of idee omzet naar vorm of product is vaak niet te zien, maar wel te vragen. De kunstenaars zijn allemaal aanwezig op zaterdag 12 en zondag 13 december.

Locatie

Kasteel de Kinkelenburg | Kinkelenburglaan 1, 6681 BJ Bemmel

Kerstmarkt • Bemmel

De ‘Ondernemers Vereniging Bemmel’ organiseert jaarlijks een kerstmarkt in het centrum van Bemmel. Naast de traditionele kerstmarkt op zondag 13 december met de vele kramen met kerst gerelateerde artikelen, treden diverse koren op en zijn er leuke activiteiten. Ook kunnen kinderen weer hun kerstwens kenbaar maken bij de grote kerstboom op de Markt. Alle winkels en horecagelegenheden zijn geopend. Met de steun van vele sponsoren is er dit jaar voor het eerst een overdekte ijsbaan van 200 m2 gerealiseerd, waar drie dagen (gratis) kan worden geschaatst. Als vast onderdeel van dit feestelijke weekend kunt u genieten van de expositie Kunst Kasteel Bemmel, waar 13 professionele kunstenaars hun werk tonen en verkopen. Eelko van Iersel (kunstschilder én eigenaar van galerie Zeven Zomers in Nijmegen) is gevraagd door de ‘De Ondernemers Vereniging’ om deze kunstexpositie voor de 7e keer te organiseren in het kasteel. Het belooft wederom een zorgvuldig samengestelde expositie te worden met voor ieder wat wils…

Sponsor

Dank aan onze sponsor: K3


Met vriendelijke groet,
Eelko van Iersel
organisatie Kunst Kasteel Bemmel, 2020

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s