Kunst in de Kinkelenburg 2019


EXPOSITIE
Het weekend van 7 & 8 december 2019 kunt u genieten van de 6e expositie in Kasteel de Kinkelenburg. Het kasteel is van 11.00 – 17.00 uur opengesteld voor het publiek. Laat u verrassen door de verscheidenheid van de kunstwerken. De werken brengen zowel de schoonheid van kunst in beeld, als de eigenheid en de ziel van de maker. Bij de samenstelling van deze expositie hebben wij geselecteerd op vakmanschap, creativiteit en uniciteit. Naast schilderijen, sieraden en fotografie vindt u bij ons beelden in diverse materialen en technieken: keramiek, glas, brons en steen.

This slideshow requires JavaScript.


Fotografie & Film: Wil Gipman

FEESTELIJKE OPENING ZATERDAG 8 DECEMBER
Wij nodigen u van harte uit voor de feestelijke opening van deze jubileumexpositie. Burgemeester M. Schuurmans opent zaterdag 8 december, om 15.00 uur, de expositie met een welkomsttoespraak. Violist Gijs van Vliet verzorgt de muzikale omlijsting.

Een kunstwerk, een object, een sieraad: eigenlijk alles inclusief het leven is in permanente staat van ontwikkeling. De kunst van het leven, het is een dynamisch proces van constante groei en degeneratie, vanuit leegte naar vorm en weer terug naar leegte. De ontwikkeling en totstandkoming van kunst is moeilijk te verbeelden. Hoe de kunstenaar zijn/haar gevoel of idee omzet naar vorm of product is vaak niet te zien, maar wel te vragen. De kunstenaars zijn allemaal aanwezig op zaterdag 8 en zondag 9 december.

Kasteel de Kinkelenburg | Kinkelenburglaan 1, 6681 BJ Bemmel

Kerstmarkt
‘De Ondernemers Vereniging Bemmel’ organiseert jaarlijks een traditionele kerstmarkt in het centrum van Bemmel. Deze kerstmarkt vindt plaats op zondag 9 december van 11.00 tot 17.00 uur. De sfeervolle kramen tonen verschillende ambachten, culinaire stands ‘Proef Bemmel’ en er zijn een aantal muzikale optredens gepland tijdens deze middag. Het startpunt van dit ‘event’ is in kasteel De Kinkelenburg, waar 13 professionele kunstenaars hun werk tonen en verkopen. Marjo Wiltingh (kunstenaar én eigenaar van Zepplinn in Doornenburg) en Eelko van Iersel (kunstschilder én eigenaar van galerie Zeven Zomers in Nijmegen) zijn gevraagd door de ‘De Ondernemers Vereniging’ om deze kunstexpositie voor de vijfde keer te organiseren in het kasteel. Het belooft wederom een zorgvuldig samengestelde expositie te worden met voor ieder wat wils…

SPONSOREN
Dank aan onze sponsoren: K3 & Pro Art, kunstenaarsbenodigheden

Advertisements

1 Comment

Filed under Uncategorized

One response to “Kunst in de Kinkelenburg 2019

  1. heel veel succes iedereen, en misschien mag ik ook een keer komen exposeren. http://jpssculpturen.nl/
    MvG John Penning

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s